07:56
Т. Г. Шевченко


Із ім’ям у серці…

2014 рік в Україні - рік великого Кобзаря. Всі школи та навчально-виховні заклади нашої країни проводять низку заходів, в яких висвітлюють основні етапи життя та творчості Т.Г.Шевченка.

Учні та педагогічний колектив Володимирівського навчально-виховного комплексу «Успіх» також долучився до цих знаменних подій.

14 березня в стінах нашого НВК проходив захід, присвячений 200- річчю з Дня народження Тараса Шевченка. Вестибюль школи був прикрашений репродукціями картин та автопортретів, написаних рукою творця, фотографіями самого Шевченка та його друзів. На стендах були представлені вислови великих українців та відомих людей із світової спільноти, які підкреслювали визначну роль Т.Г.Шевченка в складанні свідомості Людини як того періоду, так і сучасності.

Ведучі свята Ходак Ксенія та Руденко Данил, учні 7 класу, з великим натхненням та повагою до творчості Кобзаря розпочали шкільне свято Шевченка «Із іменем в серці…».

Діти з великим задоволенням прийняли участь у підготовці та проведенні заходу. Особливо хотілося б відмітити учениць 3 класу – Копилову Єву та Зуєву Олену, які декламували вірші, написані Т.Г.Шевченком.

Цікавими були інсценізації життєвих подій генія. Як антураж - відтворено українську хату – прототип батьківської хати малого Тараса. Приємно було бачити, з якою любов’ю та повагою Зубкова Ганна учениця 9 класу, яка грала роль матері, пригортала до себе маленького Тарасика, - Ісаєва Олега, учня 4 класу. А дитячі роки Тараса (виконавець ролі Петров Богдан, учень 6 класу), що спілкувався зі своїм дідом, в образ якого прекрасно ввійшов учень 7 класу - Терзило Богдан, визвали аплодисменти серед школярів.

Навіть історія видавництва збірки «Кобзар» викликала в учнів неабиякий інтерес: вся школа уважно слухала самодіяльних акторів: роль Мартоса Петра Івановича виконував Заікін Микита, учень 8 класу, а вже дорослого Тараса грав Юхименко Євген, учень 10 класу.

«Заповіт», який декламувався двома мовами – українською (читала Волкова Юлія із 8 класу)та російською (Косенкова Анастасія, учениця 5 класу), викликав у слухачів дуже неоднозначні емоції: деякі діти декламували разом з дівчатами - читцями, а деякі, затамувавши дихання, вслухалися в знайомі з дитинства слова.

Під час проведення заходу звучали пісні на слова Т.Г.Шевченка «Зацвіла в долині…» від дівчаток із 3 й 4 класів та «Три тополі» від семикласників. Особливої уваги заслуговувала пісня «Думи мої…» у виконанні учня 9 класу Павленка Нікіти.

Зворушливо та символічно звучали віршовані рядочки про сучасну рідну неньку Україну від Зуєвої Олени із 3 класу, Жарченко Анни та Корогодської Карини, учениць 4 класу, підіймаючи з глибин душі почуття гордості за нашу країну.

Це доводить, що творчість Великого Кобзаря жива, тому що вона зачіпає струни людської душі поза віком і національною приналежністю.

А всі ми, учні та вчителі Володимирівського НВК «Успіх», пишаємося тим, що є українцями і маємо таке героїчне минуле і чудове, вільне, мирне, квітуче майбутнє!









Носенко Л.Б.,

педагог-організатор

Володимирівського НВК «Успіх»

Переглядів: 482 | Додав: IGNIS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: