09:47
Стратегія розвитку.

Широківська ОТГ разом з жителями продовжує розробляти стратегію розвитку на найближчі 5 років.
Сьогодні активну участь у спільному формуванні свого майбутнього взяли жителі Володимирівського, Дніпрельстану та Сонячного.
Разом з головою громади Denis Korotenko та його заступником Игорь Панов говорили про благоустрій, ЖКГ, головні потреби мешканців у цих сферах і шляхом голосування визначили ТОП-3 ключових для вирішення питань: ремонт доріг, налагодження централізованого вивезення сміття і відкриття аптечних пунктів. Ремонт доріг громада вже розпочала, на цей рік заплановано оновленняя одразу кількох ділянок. У планах нового нашого комунального підприємства "Благводсервіс Широківської громади" - налагодити виробництво тротуарної плитки. По сміттю - 2 сміттєвози вже у нас є, почнуть наводити лад і чистоту щойно пройдуть реєстрацію. По аптеках - переговори з фарммережею на фінальному етапі - впродовж місяця сподіваємось розпочати відкриття аптечних пунктів у нас на території сіл громади.
Подальший розвиток соціальної сфери жителі громади обговорили з профільною заступницею голови Ольга Ставицкая. Серед пріоритетних напрямків учасники стратегічного планування визначили поліпшення матеріально-технічного оснащення закладів освіти та підвищення якості медичних послуг. У цих питаннях жителі і керівництво громади повністю сходяться: підтримка медицини і підвищення якості освітніх послуг - були визначені перршочерговим завданням у соціальній сфері ще на самому початку роботи команди Широківської громади. І продовжують бути такими.
У сфері економіки, модераторами якої виступили профільна заступниця голови громади Марина Юдина та директор КУ "Агенція розвитку Широківської громади" Виктория Агентаева, жителі основною для першочергово вирішення означили потребу зайнятості населення. Створення нових робочих місць, відкритість для малого, середнього та великого бізнесу, заходу на територію інвестицій і відповідно нові робочі місця, можливості для самореалізації - якраз ключові задачі для комунальної установи "Агенція розвитку", яка з нового року розпочала свою роботу.
Сьогодні робота у групах вийшла дуже конструктивною, ми дякуємо всім, хто долучився до заходу. За ідеї, час і віру в те, що разом ми здатні творити зміни на краще.

Хочемо відзначити підтримку наших партнерів з німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ і особисто його представницю Viktoria Vasylenko, яка сьогодні виступила модератором заходу. Ця організація підтримує нашу громаду у роботі над розробкою стратегії і допомагає організовувати зустрічі з жителями.
Впевнені, що такі заходи - прекрасна можливість обмінятись думками і баченням нашого спільного майбутнього, новий підхід до взаємодії жителів і керівнитцва громади, коли кожен може висловитись, бути почутим і одразу отримати відповідь на своє питання.
Нагадаємо, у січні заходи із розробки стратегії розвитку Широківської громади відбудуться у Відрадному (наступної п'ятниці, 19 січня) та у Петрополі - 26 січня.
Долучайтесь до спільного формування стратегії розвитку нашоїх громади!

Переглядів: 422 | Додав: uspikhvolodymyrivske | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: